Ihana Tukholma

Pikaterveiset Tukholmasta, johon ihastun kerta kerralta enemmän monien (kymmenien) vuosien ja useiden (kymmenien) vierailujen jälkeenkin.  
Se on tuttu ja kuitenkin aina uusi ja tuntuu vain paranevan 'vanhetessaan' se(kin) :)

Päiväristeilyn aikana ei niin suuressa kaupungissa ehdi kovin paljon kierrellä ja nähdä, mutta askelmittari näytti n 10 kilometriä, joten ainakin liikuntaa saimme. Otin kuljeskellessamme kuvia kauniista maisemista ja muista mielenkiintoisista kohteista. 

Aurinko paistoi kauniisti heti aamusta.

Birger Jarlilla olen tehnyt elämäni ensimmäisen Ruotsin matkan 60-luvun lopulla. Kuinka suurelta laiva silloin tuntuikaan.... :) Nyt se toimii hostelina ja ravintolalaivana.
 Joutsenten muodostelmauintia hotelli Grandin edustalla

 Upeat hotellit Esplanad ja Diplomat Strandvägenillä
 ja kutsuva talviterassi samalla kadulla (vinkivink Kämp)
 'Vimpan päälle' leikattu villiviini 
 Galleriapossu
 Biblioteksgatanilla taviskin tepastelee punaisella matolla
 Olisi pitänyt tulla vuosi sitten hakemaan ovikranssi täältä. En löytänyt Helsingistä mistään tämmöisiä...
 Aina yhtä ihanat vanhan kaupungin kujat.
  ja Fotografiskan 'pää'

Päätettiin jo, että kesällä mennään uudestaan. Mutta ei millekään päiväristeilylle, vaan päiviksi - useammiksi! Absolut!

Tottakai muutamassa sisustusliikkeessäkin ehdittiin piipahtaa, mutta nyt täytyy mennä paketoimaan lahjat, joten niihin myöhemmin.

Hyvää aatonaatoniltaa! 

Anne


Kommentit

  1. tutut ja niin kauniit maisemat - kyllä on Tukholma yksi kauneimmista kaupungeista, harmi vaan kun ei ehdi siellä niin usein piipahtaa (on niin pitkä matka??? ca 30 km). Teille ihanaa joulun aikaa!
    Tarja ja Heikki

    VastaaPoista
  2. Niin on Tarja, todella kaunis ja ihana kaupunki! Me taidetaan käydä siellä teitä useammin, kun "se on teille niin kaukana" :D Nyt suunnittelen en si kesän reissua.... Treffataanko Söderissä vai Djurgårdenissa? Hyvää vuoden vaihdetta ja onnea alkavalle vuodelle!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!