Syyskukkia pihalla

        
Kotipiha on tänä kesänä jäänyt totaalisesti lapspuolen asemaan kun olemme nauttineet Villan upeasta puutarhasta ja luonnonrauhasta sen ympärillä. Kesäkukkiakin laitoin kotipihalle vain muutaman hassun. Tänä viikonloppuna olimme poikkeuksellisesti maalla vain perjantaista lauantaihin, joten tänään oli tilaisuus siivota ja laittaa pihoja täälläkin vähän kuntoon.

Alkukesästä takapihan valtava koivu kaadettiin. Arboristi oli tutkinut sen ja piti sitä vaarallisena.  En surrut puun menetystä ollenkaan, koska olin jo pitkään toivonut pääseväni siitä eroon. Se vei kaiken veden ja voiman pienestä pihapläntistä, joten juuri mikään kasvanut sen alla. Kokeilin vaikka mitä, mutta kukat ja kasvit kuolivat toinen toisensa perään. Tänään istutimme yläpihalle kymmenkunta koristearoniaa. Ne rajaavat kivasti pihaa ja antavat hieman kasvettuaan lisää yksityisyyttä.
       
       
                              Toivottavasti nuo pysyvät hengissä ja kasvavat kauniisti :)

                 Samalla Plantgenreissulla hankin pariin purkkiin myös muutaman syyskukan. 
        
        
                                     
                                 
         
         
         
                                      
         
Purkeissa olevat tuijat ja muratit ovat ihmeen sitkeitä. Tuijat ovat viime syksyisiä kuten osa murateistakin, osan istutin keväällä. Pian sytytän lyhtyjen kynttilät ja tunnelma vain paranee.
Tervetuloa syksy, me olemme valmiita :) 


Kommentit