Suunnitteluhommissa


Ruokapöytämme tänä iltana:Putkiremontti lähestyy ja vaikka tarkkoja päivämääriä emme vielä tiedäkään, päätin katsoa onko minusta piirtämään keittiömme uuteen uskoon ja osaanko suunnitella sen niin hyvin ja toimivaksi kuin mahdollista. Tämän illan jälkeen en vielä vaihtaisi ammattia...

Ongelma nimittäin on tila. Tai oikeammin sen puute. Keittiö on pieni! Kaappiseinien mitat ovat 'huimat' 2400 ja 2600 ja sen jälkeen onkin vain ikkunaa, ovi, ruokailutila ja olohuone.

Olen tunnetusti sisustuslehtien suurkuluttaja ja saan niistä toki paljon hyviä ideoita ja ajatuksia. Mutta niiden tuominen käytäntöön ei olekaan niin helppoa.

Otin siis esille "ammattilaisen" välineet, ruutuvihon, pohjapiirustuksen, mitan, lyijynynän ja viivottimen. Ja kasan sisustuslehtiä ja teekupin. Välillä vilkuilin Ikean keittiösivuilta kaappien mittoja yms.

Noh, eivät nuo tuherrukseni varmasti kovin ammattilaisilta näytä. Mutta niistä saa ainakin kuvan mitä ollaan hakemassa. Yläkaapit veks ja avohyllyt tilalle (jotain ideoita kirjasin jo täällä), vetimettömät valkoiset alakaapit/laatikot ja valkoinen Corian tai kivitaso.. Siinä lähtökohdat varsinaiseen kokkaustilaan. 

Pitäisiköhän minun mennä jollekin keittökauppiaalle ja kysyä millaisia ehdotuksia sieltä tulisi...?

En taida kuitenkaan vielä antaa periksi. Kivaahan tuo on, suunnitella ja piirrellä kaikessa rauhassa ilman deadlineja. Niitä kun ei vielä vähään aikaan ole. 

Sillä, mikä olisikaan sen mukavampaa kuin sanoa valmiista, kauniista ja toimivasta keittiöstä 
"suunnittelin sen ihan itse" :D

Ja ihme ja kumma, aamulla on jo pikkupikkuriikkisen valoisampaa 
kummasti se piristää töihin rientäessä.

Nyt - unikuvia!

Anne

Kommentit

 1. Tuttua minullekin. Samoissa puuhissa olin pari vuotta sitten, kun suunnittelin keittötämme putkiremontin alla. Pieni keittiö, tarkkaan oli mitattava joka kolo. Tuli siinä selattua monenmoista sisutuslehteä ja piirreltyä erilaisia versioita. No tilan puute asetti rajansa. Tsemppiä sinulle, se on kuitenin aika kivaa hommaa, se suunnittelu nimittäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on keittiön nurkassa vielä putket, jotka vievät tuosta 2400 seinästä oman osansa. Mutta kyllä siitä hyvä tulee, uskon sen! Tuliko sinun keittiöstäsi hyvä? Miten remppa muuten, oliko kova koettelemus?

   Poista
 2. Itse asiassa remppa ei ollut kova koettelemus, se pysyi päivälleen aikataulussa. Olimme tuttavan yksiössä tasan kaksi kuukautta ja kävimme silloin tällöin katsomassa etenemistä. Teimme itse keittiöremontin ja saimme aloittaa sen putkirempan loppuvaiheessa. Sovimme siitä rakennusfirman kanssa. Kaikki meni ihan saumattomasti, paitsi ehtivät laittaa rivin vääriä laattoja kylppäriin, mutta onneksi saivat sitten purettua sen ja laittoivat oikeat laatat. Eli tosiaan kannattaa itse käydä välillä katsomassa etenemistä. Keittiöstä tuli ihan ok, mutta tavaraa on kauheesti, kun olen tällainen hamstraaja ja laitoimme vähemmän kaappeja aikaisempaan verrattuna. Nytkin, kun kirjoitan tätä niin mietin miten saisin rojuja vähennettyä tai ei ne oikeastaan rojuja ole vaan "niitähän voisi tarvita joskus vielä" - tavaroita ( heh, heh). Katselen nykyään silloin tällöin AVAlta Hullut hamstraajat -ohjelmaa, siinä on jotain tuttua :).
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 3. Kiitos tämän jakamisesta. Meillä alkaa putkiremontti lähiaikoina. Sitä odotetaan kovasti, tai lähinnä sitä, että se valmistuu. Ottaa toki aikansa. Mukava lukea kokemuksista. http://www.elasticpipe.fi/yhteystiedot/tampere-ylojarvi-nokia

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!