Maisema ikkunan takana - 10 kuvaa kesään!
Ihanaa sunnuntaiaamua! Sain sitten valittua minkä ikkunan takaa näkyvää maisemaa tulen kuvaamaan ja siten seuraamaan vuoden aikojen vaihtumista ensi kesään asti. Nappasin haasteen Blondin blogista ja päätin tarttua siihen. Tämä aamu onkin mitä parhain aloittaa kuvaaminen, kauniinpaa syyspäivää ei voi toivoa.

Kuva on otettu yläkerrassa olevan makuuhuoneemme ikkunasta. Tämän maiseman näemme siis aamuisin ensimmäiseksi ja iltaisin viimeiseksi. Ikkuna on etupihalle ja länteen, joten siihen paistaa ilta-aurinko. Eilen illalla taivas oli tosi kauniin punaisenoranssi auringonlaskun aikaan.

Pihalle antaa hyvän näkösuojan suuri vanha rodo, jonka selviämistä rankoista talvista ja lumikuormista jännitän joka vuosi. Toisaiseksi se on selvinnyt kohtalaisesti. Rodon keskellä pilkistelee "Hornbekin täti", muisto viime kesäiseltä Tanskan matkalta. (niitä ihania tunnelmia löytyy täältä).

Kun kävimme ensimmäistä kertaa katsomassa tätä asuntoa ennen ostopäätöstä, muista seisoneeni juuri tässä ikkunassa ja ihmettelleeni männystä roikkuvaa "himmeliä". Silloin (v 2007) se oli toista metriä lyhyempi, eikä siihen ylettynyt maasta. Nyt ylettyy ja kohta se varmaan viistää maata. Olen ehdottanut miehelle, että hän voisi ripustaa siihen valot talven ajaksi. Kuinka hienolta se näyttäisikään heiluessaan tuulessa pimeässä talviyössä. Ei ole ukko vielä suostunut kiipeilyhommiin :)
Nyt täytyy yrittää joutua hetkeksi ulos, kun ilma on noin ihana. Iltapäivällä menenkin pitämään syksyn ensimmäiset Perfect Home-kutsut Tuusulaan, jossa vierähtää alkuilta. 

Kaunista ja reipasta pyhäpäivää!

Kommentit

 1. Kiva maisema! (ja hei, siihen riippamäntyyn ehdottomasti valot!)

  Mä pohdin kanssa pitkään mistä ikkunasta kuvan ottaisin; yläkerran makkarista, tyttären huoneesta kohti takapihaa vai vai... no, päädyin sitten tuohon keittiön ikkunaan, sillä siitä mä useimmiten ulos tuijottelen. Heti aamusta tsekkaan ilman, ruokailun yhteydessä siitä tulee katseltua myös ulos ja illalla viimeiseksi kun suljen kaihtimet:)
  Talvella maisema on äärettömän kaunis kun kaikki lumi pakkautuu pensaiden päälle. Vielä kun siihen kirsikkapuuhun saa viritettyä valot, niin avot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin ja tuo yläkerta nyt tuli valittua ja sillä mennään ensi kesään asti. Täytyy yrittää ylipuhua jälleen miestä valojen virityshommiin :)

   Poista
 2. Ihana syysilma siellä! Täällä sataa ja ulos ei huvita mennä kuin suorittaa pakollinen koiran lenkitys...

  Kivoja kutsuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella ihana syyspäivä ja kutsutkin onnistuivat hyvin, joten ei voi valittaa, mitä nyt koirakuume vaan vaivaa.... :)

   Poista
 3. Todella kaunis syyspäivä teillä ja hieno valinta kuvalle :)
  Meillä sataa ja on muutenkin hieman "nuhruista" - sopiva ilma käppäillä sisällä ja siivoilla........:( Puuvajan rakennus on meneillään - toivottavasti saamme koivuhalot suojaan ennen syysmyrskyjä!
  Terveiset ja onnekasta esittely iltaa - JP:lle puskut!
  Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan, että salaa toivon sateisia syyspäiviä, niin voi hyvällä omallatunnolla touhuta kotona. :) kutsut oli kivat ja jp saanut puskut. Sinne kans!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!