Kynttilöiden polttaminen on vaarallista?

Sunnuntain Hesarissa 'Torstin tikkaremmi' kertoi tutkimuksesta, jonka mukaan kynttilöiden polttaminen on terveydelle yhtä vahingollista kuin tupakointi samassa tilassa, eli passiivinen tupakointi. Siis mitä!? Enkö nyt voi enää polttaa kynttilöitä aiheuttamatta miehelleni tai itselleni ties mitä vaarallista sairautta?

Meillä poltetaan kynttilöitä ympäri vuoden. Eikä vain yhtä kynttilää. Parhaimmillaan olohuoneessa palaa yhteensä 20 tuikkua ja kynttilää. Sen täytyy olla hengenvaarallista!

Lopetin tupakoinnin yli 8 vuotta sitten ja päätös on pitänyt. Nyt en kuitenkaan aio purematta nielllä tätä tikkaremmin tutkijan tutkimustulosta, vaan ajattelin nauttia edelleen kynttilöiden lempeästä valosta.

Mitä mieltä olette, vaarannanko terveytemme jatkamalla samaan tahtiin, vai pitäisikö poltella joka toinen päivä tai vain viikonloppuisin? Tai täytyykö siirtyä patterikynttilöihin? Mikä tässä elämässä on vaaratonta?!


Kommentit

 1. Aamujen aamua Ruotsista, parhaimmillaan meillä palaa 3 kynttilää - eli vaarallista, vaarallista ja sitä paitsi minulla on menossa jo toinen "motti" kahvia ja se on myös vaarallista!!!! Mikä helskutti näihin "viisaisiin" ihmisiin on mennyt kun heidän mielestä kaikki nautinnot mitä tavallisella duunarilla on ovat vaarallisia - meinaan sytyttää yhtä monta tuikkua ja kynttilää kuten aina oons tehnyt!
  "tänd ett ljus och låt det brinna......"
  Hyvää pikkulauantaita kynttilän valossa!
  Tarja

  VastaaPoista
 2. Yleensä tällaisen tutkimustuloksen julkaisun jälkeen ilmestyy parin kuukauden päästä tutkimus, jonka mukaan kynttilöiden polttamatta jättäminen se vasta epäterveellistä onkin. Poltetaan molemmista päistä!

  VastaaPoista
 3. Noin minäkin olen lukenut; että epäterveellistä on ja varsinkin tuoksuvien kynttilöiden polttaminen.
  Mutta meillä niitä palaa myös joka ilta!
  Eiköhän tässä maailmassa ole vähän pahaa joka asiassa....!
  Bisous
  Maija ch

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!