Kanakeittoa ja pallin täyttämistä

Löysin muutama päivä sitten keittokirjaa selatessani maukkaalta kuulostavan kanakeitto-ohjeen. Koska keitot maistuvat meille molemmille, kokeiltiin ohjetta tänään. Ja sepä oli hyvää! Ja jälleen kerran nopea valmistaa.Muutama valkosipulin kynsi ja pätkä pieneksi hakattua inkivääriä freesattiin voissa, sekaan lisättiin kookosmaitoa ja ruoka- ja kookoskermaa sekä pari kanafondia. Kiehauttamisen jälkeen heitettiin kattilaan kanafilepalat ja annettiin kiehua hiljalleen n 10 minuuttia. Lopuksi keitto maustettiin vastapuristetulla sitruuna (tai lime) mehulla. Pinnalle lisäsimme reilusti tuoretta persiljaa. Pikkuisen suolaa ja se oli siinä. Jättegott!


 Kun keitto oli syöty, siirryin uuden hankintani kimppuun.
Olin jo pitkään haaveillut 70-80-luvulla muodissa olleesta nahkapallista, mutta niitä ei ole ollut missään. Nuorin poikani kävi kesälomalla Espanjassa ja pyysin häntäkin katsomaan, jos sieltä olisi löytynyt palli. Eipä kuulemma kävellyt vastaan...

Sitten bongasin netistä Zoco Homen, joka kertoi avaavansa nettikaupan syyskuun alussa. Ja siellä oli palleja - kaiken värisiä palleja! Tilasin mustavalkean ja se tuli tänään. Paketissa oli siis "kuori", jonka täytin vanhoilla kylpypyyhkeillä, lakanoilla ja kaikilla muilla kankailla, jotka ovat olleet kaapin täytteenä.
Aika kiva, eikös vaan. Nyt täytyy vielä miettiä sille paikka. Onko se tuolla paikalla työhuoneessa vai missä... olin vähän suunnitellut sitä olohuoneeseen, mutta siellä se ei kuitenkaan näyttänyt hyvältä. Mutta eiköhän sille paikka löydy :)

Viikot vilahtelevat vauhdilla ohi ja huomenna on taas perjantai. Ja mikäs sen mukavampaa. Aloitan viikonlopun vieton työpaikan tarjoamalla hikijumpalla (vatsa-pakara). Sen jälkeen voi hyvällä mielellä ja omalla tunnolla nautiskella viikonlopusta ja ehkä vähän herkutellakin.  

Rattoisaa torstai-iltaa!

Kommentit

 1. Ihanan näköistä kanakeittoa!
  Mulla on kiire ja kovat kokkailut menossa kun kummatkin veljet ovat meillä Suomesta viiden päivän visiitillä. Mutta kivaa on!!!!
  Bisous
  Maija ch

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun olet saanut broidit kylään! Pitäkää hauskaa ja syökää hyvin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!