Home sweet Home!


Ah, mikä autuus onkaan olla taas kotona! Silloin tällöin on "ihan kiva" käydä jossain, mutta kotiin tulo on ainakin meistä matkustamisen paras hetki. Niin tälläkin kertaa. Vaikka emme käyneet Tallinnaa pitemmällä, tuntui että olisimme olleet pois kotoa iät ja ajat. Olimmekin molemmat ihan lopen uupuneita mokomasta reissaamisesta :)

Matka oli silti oikein onnistunut. Hotelli oli ihana ja palvelu tosi hyvää ja huomioivaa. Sunnuntain aamiainenkin oli lauantaita parempi, mutta 5 tähden hotellissa odottaisi kyllä runsaampaa aamiaistarjoilua. Valikoima oli kokonaisuudessaan melko suppea eikä mitään ekstrahyvää tai uutta oivallusta ollut tarjolla. No, saimme kuitenkin syötyä aivan riittävästi ja hyvin matkan aikana, joten nälkää emme tosiaan nähneet...

Uutta kokemusta haimme ja myös saimme kävelyllämme lauantaina. Suuntasimme aivan päinvastaiseen suuntaan kuin tavallisesti Tallinnassa käydessämme. Emme siis lähteneet ostoskeskuksiin tai tavarataloihin, vaan Kalamaja-alueelle, josta olin kuullut pojaltani. Se kannatti! Kalamaja on vanhaa kalastajien ja työläisten  asuinaluetta, joka on rakennettu pääosin puusta, mutta joukossa on myös kookkaita kivitaloja. Alue on kuin Helsingin Puu-Vallila, mutta paljon suurempi. Siitä on kuitenkin kovaa vauhtia kehittymässä trendikäs alue (kuten Puu-Vallilakin on), jossa voi kuvitella 10 vuoden kuluttua asuvan mm. menestyviä taiteilijoita ja yrittäjiä. Nyt jo alueelle nousee tasaiseen tahtiin ravintoloita ja putiikkeja. Taloja ja katuja kunnostetaan joka puolella. Osa vanhoista puurakennuksista näyttää hajoavan paikalleen, mutta viereinen onkin jo laitettu "viimeisen päälle kuntoon". Vastakohdat ovat välillä hurjat. Alla muutamia kuvia kävelyreittimme varrelta.
Alueen muuttumista ja kehittymistä on mielenkiintoista seurata; eli seuraavalla Tallinnan reissulla pitää ehdottomasti  käydä tarkistamassa Kalamajan tilanne.

Kävimme syömässä lounassalaatit Telliskivin kirpputorin lähellä. Ilma oli niin lämmin, että saatoimme istua ulkona ja nauttia ihmisvilinästä kuin oikeat turistit konsanaan. Viereisessä tehdasrakennuksessa oli muutamia uusia putiikkeja; mm ihana kahvila-sisustusliike Homeart. Sieltä löytyi kotiin uudet ruokailuvälineet. Kuinka ollakaan ne olivat tanskalaisen Galzonen valmistuttamat.
Samasta kaupasta löytyi söpö suolalintu. Niitä olisi pitänyt ostaa useampi tuliaisiksi.  Niidenkin takia on siis pakko mennä takaisin.Kotituliaisia löytyi myös vanhasta kaupungista. Zizi-liike myy pellavatuotteita ja menin sisään, koska ajattelin ostaa muutaman aikaisemmin lahjaksi saamani ruokaliinan lisää. Sieltä löytyi myös pellavasta tehdyt "ruokaliinarenkaat", jotka lähtivät siis mukaan.

Lopuksi piti vielä ostaa kengät, joilla voi kävellä. Olin blondina tietysti lähtenyt matkaan mahdollisimman epämukavilla kengillä. Alla olevilla kelpaa ja voi tepastella pitempäänkin.

Elämäni ensimmäiset Converset!Ja ihan viimeiseksi ostin kukkia vanhan kaupungin kukkatorilta. Ihana pionikimppu tuli hyvässä kunnossa kotiin ja ilahduttaa toivottavasti pitkään.

Kommentit

  1. Kiva juttu! Mekin lähdettiin kerran Hanskin kans Tallinnassa ihan eri suuntaan kuin normisti. Kannattaa.Onko Converset hyvät kävellä - Wiipu meinas et mun pitää ostaa sellaset NY:sta. Maksoiko paljon Tallinnassa?
    Terkuin Pike

    VastaaPoista
  2. Mukava reissu! Ja täydelliset conssit <3 Kuuluvat mullakin vakiovarusteisiin reissuilla, aina pakattava yhdet mukaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!