Kreikkalainen kesäkurpitsapastapaistos


                                    
Niin hyvää kuin grilliruoka onkin, muutaman viikon pituisten grillijuhlien jälkeen alkaa kaivata vaihtelua. Tein kesälomalla Glorian ruoka&viini lehdestä löytämääni superhyvää uuniruokaa.
                                    
Kreikkalainen paistos vaati hieman valmistelua (ja tuotti tiskiä), mutta oli ehdottomasti vaivan arvoinen.
Viipaloin ensin kaksi pientä kesäkurpitsaa ja paistoin niitä öljyssä, kunnes saivat kauniin värin ja jätin odottamaan. Sitten tein kastikkeen, johon tuli: oliiviöljyä, pari uutta sipulia, valkosipulinkynsiä maun mukaan, purkki tomaattimurskaa, rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina, 2 dl mustia kivettömiä oliiveja ja mausteita (balsamico,sokeri, suola, mustapippuri ja tuore oregano) Sipulien freesaamisen jälkeen lisäsin muut aineet ja kuivat mausteet ja annoin hautua hiljalleen parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen lisäsin hiennonnetun oreganon. Keitin n 300g pennepastaa ja laitoin uunin lämpenemään 225 asteeseen. Pastan valutuksen jälkeen sekoitin kastikkeen, kesäkurpitsat ja pastan keskenään ja laitoin puolet seoksesta uunivuokaan, murustelin puoli palaa fetaa päälle ja vajaan desin raastettua parmesaania. Loppu pastaseos ja toinen puolikas fetasta ja parmesaanit päälle ja uuniin n 15 minuutiksi.
Päälle tuoreita oreganonlehtiä ja herkku on valmis. Jestas kuinka oli hyvää!
                                   

Nyt laitan saappaat jalkaan ja lähden katsomaan jos eilinen myrsky olisi nostanut kanttarellit maanpinnalle. Mukavaa sunnuntaita!

-Anne



Kommentit

  1. Kuulostaa herkulliselta ja erityiskiitos jälleen kansantajuisesti kirjoitetusta ohjeesta. Erityisesti ilahduttaa tuo tapasi olla kirjaamatta tarkkoja mittamääriä, koska jonkun valkosipulinkin määrä ruoassa on tosiaan ihan kunkin omasta mausta kiinni – inspiroivaa!👌🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Petri! Ja kokeilkaa ihmeessä tuota, tykkäätte ihan varmasti :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!