Capri


Muutama kuva itse Caprin saareltakin, jonka paras puoli on (ainakin meistä) 
ihana Villa San Michele 
Ihan hullun kaunishan koko saari on, mutta se on myös todellinen "turistirysä" ja eron esim. Amalfiin huomasi heti rannassa.
Retkien ja kyytipalvelujen myyjät ja ravintoloiden sisäänheittäjät "hyökkäsivät" toinen toisensa perään kimppuun. Ja kuhina vilkkaassa  Marina Granden satamassa oli  muutenkin kova.
Sinne tulevat ja sieltä lähtevät kaikki tuturistiveneet ja pienemmät risteilijät. 
Sieltä tehdään myös veneretkiä saaren ympäri ja sen upeisiin luoliin.
Anacapriin olisi päässyt bussillakin, mutta jono oli pitkä eikä bussi ollut vähään aikaan tulossa. Otimme siksi hauskan paikallisen avotaksin (ne tehdään kuulemma vartavasten Capria varten) ja pääsimme nopeasti ylös Villa San Micheleen.
Villalta tosiaan kävelimme saaren toiseen kaupunkiin, Capriin. Siinä vaiheessa jalkamme olivat rappusten jälkeen edelleen yhtä hyytelöä, joten rojahdimme Piazzettan ensimmäiseen vapaaseen terassipöytään ja tilasimme mitäpä muuta kuin capuccinot ja lasit Proseccoa.
Ne olivatkin matkamme kalleimmat lasilliset, mutta olimme aitiopaikopaikalla katselemassa turistien ohimarssia.

Kaikesta huolimatta Capri on ilman muuta toisen visiitin arvoinen. 
Muutaman tunnin pikavisiitillä saatoimme saada paikasta jopa väärän kuvan. Jos/kun tuonne joskus vielä menemme, voisi olla yhden yön ja kaksi päivää saarella ja tutustua siihen paremmin. Nyt jäi paljon näkemättä; mm Marina Piccola, Grotta azzurra, Villa Lysis ja monta muuta kiinnostavaa paikkaa. Ja saaren kiertäminen veneellä on varmasti upea kokemus. Silloin pääsee näkemään esim alla näkyvän talon kaltaisia vaatimattomia asumuksia :)

Tänään matkaamme viikonlopun viettoon hieman toisenlaisiin maisemiin - Savoon. 
Siellä on kuulemma vielä lunta, mutta eipä se haittaa. Tulemme melko varmasti viettämään enimmän osan aikaa ruokapöydän ääressä. Emäntämme on loistava kokki, joka rakastaa laittaa ja tarjota hyvää ruokaa. Melkein veikkaisin menun viittaavan Kreikkaan. Se kun on emännän sielun kotimaa <3 

Oikein mukavaa "keväistä" viikonloppua kaikille. Ensi viikolla lisää Amalfia...  

Anne

Kommentit

  1. Kauniita kuvia!Caprilla en ole käynyt,vaikka on tuolla suunnallakin tullut matkusteltua.Loman suunnitelmissa onkin parin viikon matka kauemmas.Ihana,kun on mitä odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosin sieltä on vaikea 'rumia' kuvia ottaakaan :) Kyllä tässä (räntäsateessa) uuden loman suunnitelmat on ihan parasta ajanvietettä. Ja vanhojen lomakuvien katselu tietty myös :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!