Puutarhaunelmia

Aurinkoista toukokuun alkua allihopa!

Meillä vappu meni hyvässä seurassa viihtyen, hyvin syöden ja juoden riittävästi kuohuvaa ja kuplivaakin.

Nyt on kuitenkin juhlat vähäksi aikaa juhlittu ja nautitaan arjen luksuksesta.


Nyt on myös se aika vuodesta, jolloin vähän tumpelompaakin vihreää peukaloa alkaa kutittaa.
Puutarhakaupat pursuavat ja tursuavat ihania perennoja, kesäkukkia, pensaita ja ruukkuja ja vaikka mitä.  Tekisi mieli ostaa tuo ja tuo ja tuo ja tuo.....
Onneksi pihamme on niin pieni, ettei sinne mitenkään voi kovin paljon istutuksia laittaa.

Viime kesänä putkiremppamiehet saivat takapihalla paljon tuhoa aikaan klik ja yritän nyt parhaani mukaan saada sen taas edes kohtalaiseen kuntoon. 

Kyselin ammattilaiselta mitkä kasvit voisivat menestyä takapihan pengerryksessä, joka on suuren koivun alla ja vastaus oli, että kivikkokasvit saattaisivat viihtyä.

 Istutin tänään ensimmäiset, kävin uudestaan Plantagenissa ja homma jatkuu huomenna :)


Meillä on ollut pihatuolien hankinta harkinnassa jo pari vuotta. Fermobin käsinojalliset tuolit olivat haaveena, mutta hinta tuli ns. vastaan. Ostimme sen sijaan Ikean Högstenit, joita sai melkein kolme yhden Fermobin hinnalla... :) Niissä on hyvä istua pitempääkin ja näyttävätkin kivoilta.

Oikein mukavaa maanantai-iltaa! 


Anne

Kommentit

  1. Ihanat helmililjat! Jos haluat varmistaa kalliokasvien menestyksen, laita juurimattoa kukkapenkin pohjalle. Koivulla on ikävä tapa täyttää kaikki maa juurillaan...yleensä en itse juurimattoa käytä, kun se ei maadu, mutta koivujen ja vaahteroiden alle on pakko laittaa.

    VastaaPoista
  2. En taida jaksaa kaivaa koko pengerrystä auki... hirrrvee homma! Elän toivossa, että koivu sairastuu ja se kaadetaan ennenkuin se kaatuu meidän päälle ;D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!