Keittiö ennen ja jälkeen remontinLaitoin joku aika sitten (täällä) näytille muutamia "ennen-jälkeenkuvia" kylppäristä, mutta keittiöstä niitä ei ole vielä näkynyt, joten tässä pari kuvakulmaa sieltäkin..

Remontoimme keittiön kokonaan 2007, kun muutimme tänne. Siinä ei periaatteessa ollut mitään vikaa, mutta halusimme silti tehdä muutamia muutoksia.

Edellisessä remontissa liesi asetettiin ruokatilaan päin ikäänkuin saarrekkeeseen. Se teki kuitenkin ruokatilan ahtaan oloiseksi ja varsinaisesta keittitötilasta "suljetun".

Nyt liesi palautettiin alkuperäiselle paikalleen takaseinälle

Halusimme myös eroon yläkaapeista ja puisesta työtasosta. Ja ennenkaikkea naurettavan
pienestä altaasta!


Uusi allas on iso ja syvä Stalan komposiittinen, johon olemme todella tyytyväisiä.
Kuten näkyy, välitila on vielä paljas. Altaan takana on kaksi irrallista "marmorilaattaa" suojaamassa seinää roiskeilta. Ei olla vaan osattu päättää mitä siihen laitetaan. Mutta nyt siihen (luultavasti) tulee valkoinen laminaattilevy..
Liesi ja astianpesukone säilytettiin, mutta jääkaappi vaihdettiin Smegin jenkkikaappiin. Näin ollen pakastin pieneni selvästi. No, enpä ole viime vuosina hirveästi hamstrannut ruokaa tai kerännyt sieniä tai marjoja pakkaseen... Eli suurelle pakastimelle ei ole tarvetta. 
Tällä pärjätään!

Keittiön paras juttu on ja pysyy - se on ovi takapihalle ja terassille. Kuinka odotankaan kahveja aamuauringossa siellä. 
Tosin terassi on remontin jäljiltä "lautoina", eli pitää rakentaa uudelleen ja koko takapiha muutenkin ihan mullinmallin..


Monet ovat hämmästelleet avohyllyjä ja pitopaikkojen vähäisyyttä. Kuten olen aikaisemmin todennut, tilaa ei tosiaan ole paljon ja tämä toimii vain kun karsii astioista turhimmat (ja rumimmat). Olohuoneen puolella on toki iso kaappi, jossa on suurin osa astioista. 

Kaikki muukin tarpeellinen mahtuu, kun ei hamstraa :)

Ei ollut vanha keittiökään huono, mutta uudesta vielä tykkäämme enemmän. Aina pitää kuitenkin olla avoin uusille ideoille ja suunnitelmille, joten tuskin tämä viimeinen keittiömme on! :D 

Anne
Kommentit