Oopperaa ja nostalgiaa
Kuuma, tositosi kuuma oli tunnelma eilen Olavinlinnassa, kun siellä esitettiin Mozartin Taikahuilua.

Varasin (puolisolle yllätykseksi) jo keväällä meille liput oopperajuhlille. Emme olleet kumpikaan käyneet siellä aikaisemmin, vaikka jonkun verran klassista musiikkia olemme kuunnelleet ja mies soittanutkin aika paljon, joten nyt oli aika tälle kokemukselle.

Yllätys kannatti lähes kestämättömästä helteestä huolimatta. Linnan salissa ei kuulemma ole koskaan ollut niin kuuma kuin eilen. Viuhkat, libretot, käsipyyhkeet yms muut ilman liikkumaan saavat välineet huiskivat ja heiluivat katsomossa, joka oli viimeistä paikkaa myöten loppuunmyyty. 
Millainen olikaan lämpötila lavalla, orkesterimontusta puhumattakaan..?

Suurimman vaikutuksen minuun teki Tuuli Takala yönkuningattaren roolissa. Aivan mielettömän puhdasta, kirkasta ja soljuvaa laulua, jota oli nautinto kuunnella. 

Molemmat tykättiin - kovasti. Jopa niin paljon, että mennään luultavasti ensi kesänä uudelleen. 
Nyt täytyy miettiä mikä ohjelmistosta on "se" ooppera.

Yövyimme kesähotelli Tottissa, josta saimme yllättäin hotellin ainoan parvekkeellisen huoneen. 


Parveke olikin tarpeen trooppisessa yössä, koska oven avaamalla ilman sai ilmaistoitumattomassa huoneessa edes vähän liikkumaan. Avoimella ovella oli taas oma haittansa; liikenteen ja yöllisten kulkijoiden äänet pitivät minut kuumuuden sijaan hereillä 

Savonlinna oli viehättävä kesäkaupunki. Siellä, jos missä voi asua omakotitalossa keskellä kaupunkia järven rannalla.

Kotimatkalla poikkesimme lapsuuteni kesämaisemissa Joutsenossa... Melkein tunsin Pulpin "tuoksun" ja kuulin mummon kutsuvan syömään, kun otin kuvia pihasta ja kyläraitista, 
joilla pikkulikkana kesäisin kipitin. 


Loppumatkalla luin, että 'Nykäsen Matti' oli eilen vihitty Joutsenon kirkossa!
Sen torniin ei kyllä Mattikaan ole kiivennyt, mutta minäpä olen! :D


Lisää kuvia reissusta tuonnempana. 
Nyt aion nauttia vielä kylmän "yösiiderimyssyn" :)

Anne


Kommentit

 1. Tervehdys Anne ja JP helteisestä Ruotsista ja kiitos viimeisestä - Nuppis oli ihanan levollinen paikka. Meillä tavallinen arki on alkanut ja seuraavaan lomaan on aikaa aikas paljon, mutta näitä kesäiltoja ei voita mikään niistä täytyy vaan nauttia työpäivän jälkeen! Kiitos vielä kerran tarjoiluista ja seurasta!
  Tarja ja Heikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille käynnistä. Oli tosi kiva, kun ehditte meillekin. Nautitaan näistä ihanista kesäilloista niin pitkään kuin niitä meillä vielä riittää. Mulla vielä muutama lomapäivä ja sitten alkaa arki... Terkkui!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!