Stansvikin kartano

Pakko ihan samantien kertoa kuinka hieno paikka Stansvikin kartano ja sen ympäristö olikaan! Jostain syystä kuulin paikasta vasta vähän aikaa sitten, vaikka se on ollut niillä sijoillaan jo reilu parisataa vuotta. Silloin kapteeni Fabian Casimir Rosvall nimittäin hankki tilan itselleen. Upea alue, mahdottoman kauniita taloja, valtavia vanhoja tammia ja muita jalopuita, hieno vanha venevaja ja piikain sekä renkien asunnot. Wikipedian mukaan kartanoon johtavan tammikujan tammenterhot on tuotu Fontainbleaun metsästä 1700-luvulla. Niitä tammia kannattaa halata oikein kunnolla!

Ensin kiertelimme ja ihastelimme molemmille uutta paikkaa ja rakennuksia ja sitten eksyttiin rannassa olevaan Stansvikin ravintolaan, jossa oli juuri katettu todella runsas ja houkutteleva brunssipöytä. Mikäs siinä sitten muu auttoi kuin istua pöytään ja nauttia talon antimista ja maisemista :)

Brunssin nauttimisen aikana pilvet haihtuivat ja taivas oli (on edelleen) täydellisen sininen. Polkeminen kotiinpäin olikin sitten melko raskasta....


Taidamme pyörähtää Stansvikissa toisenkin kerran. Ei vain maistuvan brunssin vaan myös kauniiden maisemien ja tunnelman vuoksi.

Vaikka raittiinilmanmyrkytys selvästi onkin lähellä, yritän pysyä muutaman tunnin hereillä että saisin minäkin kuvan paljon puhutusta superkuusta....


Kommentit

  1. Juu kelpaisi asua, tuollaisen 'vierasmajan' huolisin minäkin pihalleni :).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!