Juhannusaaton odotusta


Huomenna se sitten taas on, keskikesän juhlan aatto. Sitä on  tullut vietettyä niinkuin vappuakin vähän siellä sun täällä enemmän ja vähemmän vauhdikkaasti. Kerran mm karattiin Hankoon Silversandin leirintäalueelle vanhemmilta salaa. Minulla oli kaiken lisäksi vastuullani itseäni muutamaa vuotta nuorempi serkkupoikani...itse olin jo 16-vuotias. Ihan mitä vaan olisi voinut sattua ja tapahtua, mutta onneksi selvittiin suuremmitta kolhuitta.

Ja kuinka ollakaan nykyään juhannusta vietetään kuten vappuakin, rauhallisesti ja etupäässä kotona. 
Tänään läheisessä City-marketissa tuntui ja näytti kuin kaikki ruoka loppuisi Suomesta ja Euroopasta lähipäivinä. Kaikilla oli kärryt kukkuroillaan tavaraa ja jonot aivan mahdottomat.

 Huomenna aamupäivällä haen äitini meille ja sitten vain ollaan, grillataan ja nautitaan kesästä.
Menussa on uusia perunoita, silliä ja silakoita, grillattua tai savustettua lohta (kokki päättää), lämmintä fenkolisalaattia ja kaikenlaista muuta hyvää...

Tänään nautittiin kesän kunniaksi 'Möttösestä':)


Kommentit

 1. Mukavaa Juhannusta sinne kaikille!
  Täällä sitä ei vietetä mitenkään. Huomenna kylläkin me lähistöllä asuvat suomalaiset kokoonnutaan yksien puutarhaan grillaamaan.
  Bisous
  Maija ch

  VastaaPoista
 2. Jussia vaan koko porukalle sinne "koti-suomeen" myös täältä naapuri maasta. Meillä myös rauhallinen aatto ilta työkaverin luona syöden hyvin (minä kanaa ja muut sillitorttua). Aivan samaa ajattelin äsken kun kaupassa vielä mutka pyörähdettiin - ruoka loppuu taatusti myös ruotsista!!!! Haleja ja suukkoja teille!
  Tarja ja Heikki sekä tietysti Sirppis

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!