Koskaan ei ole myöhäistä...

Kuinka ollakaan ajatukseni oli kirjoittaa tänään jotain vähän hakusessa olevasta kuntoilustani ja törmäsin aiheeseen liittyvään ja itselleni läheiseen lehtijuttuun.

Käytiin töistä tultuamme katsomassa sairaalasta kotiutettua appiukkoa. (Hän voi olosuhteisiin nähden oikein hyvin). Apelle tulee ET-lehti, jonka toukokuun numero oli tullut sairaalareissun aikana. Etusivua koristivat tutut kasvot; vanha duuni- ja bilekaveri Tuutin Helihän se siinä hymyili ja nättinä kuin mikä! Sisäsivun jutussa vasta varsinainen "pähkinä" olikin. Heli on reilusti yli 5-kymppisenä, irtisanomisen jälkeen, aloittanut kuntoilun ja treenaamisen, ja lopulta voittanut muutaman kerran bodyfitnesskisan maailman- ja Euroopan mestaruudet. Vaikka kilpailut on nyt kilpailtu, jatkaa Heli kuntoilua päivittäin ja on aivan uskomattomassa kunnossa!

Helin ajatukset ja ohjeet hyvään oloon ovat maanläheisiä ja kaikille sopivia; "elä tätä päivää, älä haikaile nuoruutta, tee 100 lasissa niillä edellytyksillä, joita sinulla on" tai "aseta itsellesi haasteita - ihminen pystyy paljon enempään kuin kuvittelee" jne.

Emme ole pariin vuoteen tavanneet, mutta jutun luettuani laitoin Helille samantien viestiä ja ehdotin treffejä. Hakusessa on tosiaan saada takaisin liikunnan kipinä. Tältä seitsemän lapsenlapsen mummilta voisi saada vaikka tartunnan... Ja vaikka ei lehden kohderyhmään (vielä) kuuluisikaan, kannattaa juttu siitä huolimatta lukea.Kommentit