Taide-elämyksiä

Kävin tammikuussa Galleria Forsblomilla katsomassa Ismo Kajanderin näyttelyä. Ismo on jo 1960-luvulta asti tehnyt yhteiskunnallisesti kantaa ottavia esinekoosteita, joiden vastaanotto ei aina ole ollut kovin suopeaa. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi Ismo on jatkanut omalla tyylillään. Hänen toinen taiteenlajinsa on valokuvaus, jota hän on myös opettanut. Tämä Galleria Forsblomin näyttely keskittyi kuitenkin esinekoosteisiin.

Teoksia katsellessa, saattoi vain hämmästellä ja ihailla sitä luovuuden ja mielikuvituksen määrää, jota niiden tekeminen on vaatinut. Kun ne olivat siinä edessä valmiina, oli ihan selvää (tai ainakin melkein) millaisia ajatuksia niiden on tarkoitus herättää tai mitä ne haluavat katsojalleen kertoa.

Otin kännykällä muutamia kuvian enkä muista kaikkien teosten nimiä, mutta kuvat kertonevat sen jokaiselle erikseen :)


Äidiltä tyttärelle

AmorTämä taisi olla MarskiTämänkään nimeä en muista, mutta "mekko" on vanha vappuhuiska, joten vapun kunniaksi vielä tämä.

Tämä taide ei omaan kotiini "istuisi", mutta näyttelyissä toimii erittäin hyvin ja varmasti löytää paikkansa myös modernimmissa kodeissa. Näitä on kuitenkin ihana katsella ja ajatella "olisipa itsellä edes pieni prosentti tuosta luovuudesta"....   

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!