Löytöjä ja tuunauksia

Meillä ei ole montakaan ruskeaa kalustetta ja ne muutamat harvat on koottu yhteen makuuhuoneeseen. Ensimmäiseksi tuli vanha sivupöytä, jonka löysin siskoni vintiltä parikymmentä vuotta sitten. Pöytä oli maalattu "sen seitsemään kertaan" ja viimeinen silaus oli tehty tummanruskealla maalilla. Putsasin ja hioin pöydän olohuoneessa ja parvekkeella ja lopuksi käsittelin pinnan himmeällä lakalla. Pöytä on ollut  monenelaisessa käytössä ja eri huoneissa. Nyt se on siis makkarissa, mutta olen vähän harkinnut, jos toisin sen keittiöön sivupöydäksi. Täytyypä kokeilla lähipäivinä.

Pöydän edessä olevan tuolin nappasin kerran mukaani pysähtyessäni työmatkalla kahville muistaakseni Hämeenkyrössä. Kahvilan yhteydessä oli kirpputori ja tuoli löytyi sieltä punaiseksi maalattuna. Senkin hionta onnistui ihan sisätiloissa, onhan se niin pikkuinen. 

Päällä oleva piianpeili löytyi loviisalaisesta osto- ja myyntiliikkeestä joskus 2000-luvun alussa. Sille ei tarvinnut tehdä mitään, se oli niin hyväkuntoinen. Samaisesta liikkeestä tein muitakin hankintoja, kuten ruokapöydän ja nojatuolin ja jotain astioita. Ruokapöytä ei mahtunut meidän ulko-ovesta sisään, ilman oven irroittamista saranoiltaan. Tein ison työn sen kunnostuksessa, eikä se loppujen lopuksi ollutkaan hyvä. Nyt pöytä taitaa olla toisen siskon varastossa odottamassa uutta kotia. Nojatuolikin on lähtenyt jo kiertoon.

Pöydän vieressä oleva nojatuoli oli hylättynä vintillä. Olin aikeissa päällystää sen, mutta sain serkulta tuliaisiksi Ruotsista ihanan lampaantaljan, joka näyttää niin hyvältä tuolin päällä, etten ainakaan toistaiseksi ole katsonut päällystämistä aiheelliseksi. Käsinojat pitäisi samalla hioa ja käsitellä uudelleen. Ehkä joskus... Love-tyyny on Perfect Homen tuotteita, joita harrastuksekseni myyn kotikutsuilla.
Nyt täytyy lähteä valmistelemaan pääsiäsherkkuja. Jos kokkailut onnistuvat, saatan laittaa muutaman kuvan näytille.  Ja pääsiäisen kunniaksi vaihdoin blogin väriäkin! :) 


Kommentit