Bataattitoastit

Viime perjantaina kauppaan astuessamme olimme tilanteessa "mitä ihmettä tänään syötäisiin", eli ilman minkäänlaista idean tynkääkään päissämme. 
Arabian K-marketista löytyi iloksemme kiinnostava resepti, jota päätettiin oitis kokeilla.

Bataattitoastit 

Iso, lähes kilon painoinen bataatti pestiin ja paloiteltiin n 1cm siivuiksi, siveltiin öljyllä, ripaus suolaa ja mustapippuria pintaan ja laitettiin uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi.
Bataattien kypsyessä siivutettiin avokadot ja tehtiin uppomunat (kts ohje)
Kypsien bataattien päälle avokadon siivut, ripaus suolaa, vähän sitruunanmehua ja n. 4 minuutin uppomunat. 
(Ostan nykyään pelkästään luomumunia. Niiden maku on selvästi muulla tavalla tuotettuja munia parempi ja eettisestikin niiden syöminen tuntuu hyvältä.)
Rouhaus mustapippuria, suolaa ja muutama basilikanlehtilehti. 
Toastien kanssa maistui nopeasti voissa paistettu nieriäfilee.

Uppomunan kypsyys oli täydellinen. 
Se olisi näkynyt videoklipistä, jota en jostain kumman syystä saanut liitettyä tähän.... :D

 Ja Villa Huesgen riesling oli loistava valinta tälle aterialle.

Enkä tosiaankaan voi ottaa itselleni kunniaa tämän aterian valmistamisesta. 
Poikani valitsi viinin ja teki uppomunat ja puoliso paistoi nieriän. 
Minä siivuttelin avokadon ja katoin pöydän ja otin tietysti kuvat 😌

Eilen tein toisenlaisen bataattiaterian. Sen reseptistä juttua myöhemmin. 

Anne












Kommentit