Hyvää lauantaita!
Eilen tekemäni lohikeitto oli niin hyvää, että on pakko heti vinkata kokeilemaan.
Jos siis lohesta ja äyriäisistä tykkää... eikä niille ole edes henkisesti allerginen.
Bongasin reseptin torstain Metrolehdestä..
Näistä se syntyi:
Paikallisesta K-kaupasta löytyi kotoista siideriä "ruoanvalmistusjuomaksi"
Fenkoli, sipuli ja purjo pilkotaan ja freesataan voissa, johon on sekoitettu sahramia tai kurkumaa.
Lisätään valkoviini, vesi ja hummerifondi ja annetaan hautua rauhassa vajaa puolituntia.
Maustetaan hyvin, itse heittelin reilusti aineksiin sopivia mausteita ja puristin yhden sitruunan mehun.
Lisätään kerma, lohikuutiot, äyriäiset ja tilli ja kiehautetaan nopeasti.
Tarkistetaan vielä kerran maku ja lisätään mausteita tarpeen mukaan.
Tarjoillaan höyryävän kuumana maalaisleivän ja kuivan valkoviinin kanssa
Vähän samantapaista kuin bouillabaisse, mutta kuitenkin erilaista.
Ja ennen kaikkea - Tosi Hyvää!!
Anne
Anne
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!