Ruokapöydän tuoleista

Taidamme istua ruokapöydän ääressä tavallista enemmän ja pitempään. Sekä ollessamme kahdestaan, että vieraiden kanssa. 
Siksi hyvät ruokapöydän tuolit ovat ihan must. Ei kukaan halua eikä jaksa istua tuntikausia takapuoli puutuneena tuolilla, jonka selkänoja tai istuin painaa tai tuntuu pahalta.
Nykyiset tuolimme eivät ole huonoimmasta päästä, mutta eivät parhaimmatkaan.  Ne alkavat myös pikkuhiljaa olla vaihtokunnossa.

Yksi tuoli on haaveissa. Se on Tapiovaaran Domus-tuoli. Siinä voi istua vaikka kuinka pitkään minkään paikan puutumatta tai väsymättä..

Kävimme usein nyt jo edesmenneessä Elviira-ravintolassa Punavuoressa, jossa oli Domuksia. Ihastuimme sekä ulkonäköön että "istujaystävälliseen muotoiluun". Niissä on vain yksi vika - hinta.
Käytettyinä nämä menevät samantien, joten saa olla todella hyvää tuuria, jos siten onnistuu tuoleja hankkimaan. Mutta jos jollakulla on tietoa mistä niitä löytyisi, vinkki on enemmän kuin tervetullut :)

Toinen hyvä vaihtoehto on Lukki, sekin Tapiovaaran suunnittelema
Se sopisi meille myös. Kaksi vanhaa koulutuoliamme ovat kovasti samantyyppisiä ja Domus ja Lukki sopisivat hyvin myös yhdessä saman pöydän ympärille.

Nyt ei auta muu, kuin ruveta säästämään ja hankkia vaikka tuoli kerrallaan. Meinataan nimittäin jatkossakin viihtyä ruokapöydän ääressä :)

Anne


Kommentit