Ennen ja jälkeen

Kuinka pian ihmismieli unohtaakaan miltä joku paikka tai tila näytti aikaisemmin,  ennen muutosta.

Tämän huomaa mm kaupungin rakennuksissa ja kortteleissa - joku talo puretaan ja paikalle rakennetaan uusi. Vähän ajan kuluttua tuntuu siltä, ettei siinä ole mitään muuta koskaan ollutkaan, eikä osaa mielessään enää hahmottaa miltä paikka aikaisemmin näytti. Siksi on ihanaa, kun voi katsella "ennen ja jälkeen" kuvia.

Onneksi otin viime hetkellä ennen putkiremonttia muutaman kuvan meidän kylppäristä. Muuten kohta varmaan kuvittelisin sen aina olleen kuten se nyt on.

Eikä se tosiaankaan ole ollut..  

Vai mitä sanotte näistä ennen-jälkeen kuvista?


Vihasin tuota suihkukaappia alusta lähtien, mutta koska tiesimme putkiremontin olevan tulossa, ei lähdetty sitä vaihtamaan.
Myös laajennus päätettiin jo vuosia sitten tehdä putkiremontin yhteydessä. Ja sillä lisää saatu 30 senttiä tuntuu metriltä, kuten olen monta kertaa jo hehkuttanut :)
Pesukone vaihtui pienimpään mahdolliseen. Meillä on ja tulee jatkossakin olemaan hyvä taloyhtiön pesutupa, jossa käyn pesemässä isommat pyykit. Näin ollen tuo pieni riittää hyvin meille kahdelle.  Neljään laatikkoon tason alle mahtuu kaikki tarpeellinen, pesuaineista kosmetiikkaan. Harvemmin käytössä olevia juttujani olen tosin joutunut "varastoimaan" vaatehuoneeseen. 

Seinään upotetusta peilistä ja tasosta sen alla tykkään. Se on vähän erilainen kuin perinteinen peilikaappi ja oli helppo rakentaa wc:n vesisäiliön päälle.  Ikkuna vaihdettiin uuteen joka asunnossa. Siihen meillä on tarkoitus hommata vielä valkoinen puinen sälekaihdin. Aamuaurinko porottaa nimittäin suoraan kylppäriin.

Ensin suunnittelimme ammeen viereiseen seinään "tehosteraitaa" mosaiikista, mutta luovuimme siitä. Ajattelimme, ettei näin pienessä tilassa tarvitse olla montaa erilaista pintaa. Ja se oli oikea päätös. Lattiassa on Pukkilan musta 6-kulmainen laatta.  

Ja amme on ollut ahkerassa käytössä, siellä se puoliso nytkin rentoutuu :D

Anne


Kommentit

 1. Onni on omanlainen kylppäri! Itse en ottaisi ammetta suihkukaapin tilalle mistään hinnasta enkä myöskään näkisi meikata pytyn yli. Mutta minä olenkin maakrapu ja olen vedessä vain kuin on pakko ja kai sitä oppisi kurottelemaan peiliä kohti edellyttäen, että mies ei istu siinä asioilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on sekä amme- että suihkuihmisiä ja hyvä niin 😄 Tuo meikkaaminen ei pytyn yli todellakaan onnistu, mutten ole koskaan meikannut seisoviltani, vaan käsipeilin kanssa aamukahvin lomassa. Siksi tämä systeemi onnistuukin. 😙

   Poista
 2. Ahaa! No vähän ihmettelinkin, kun itse joudun työntämään kasvot kiinni peiliin,jos haluan osua ripsivärillä oikeaan kohtaan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!