Älyttömän hyvä kanakeitto


Tykkään keitoista. Voisin elää soppaa ja salaatteja syöden. Siksi melkein aina kun mietitään "mitä tänään syötäisiin", ehdotan jotain keittoa. Ja joskus katkarapupataa..

Nopea, edullinen, maukas ja kevyt kanakeitto on myös miehen suosikki. Sitä pitääkin tehdä aina iso kattilallinen, koska siihen näyttää tulevan himo :) 


Siihen tulee (määrät riippuvat tietysti siitä kuinka paljon keittoa tekee):
-Broilerin filesuikaleita hunajamarinadissa
-vettä
-kana- ja vihannesfondia tai liemikuuutiota
-Polarjuustoa (voi olla myös Koskenlaskijaa)
-vihannessuikaleita
-mausteita





Filesuikaleet kypsennetään keittämällä ne kana-ja vihannesfondilla maustetussa vedessä. Kun ne ovat kypsiä (n. 10 min), lisätään suikalevihannekset ja mausteet ja viimeiseksi sulatetaan joukkoon juusto. Siinä se! Aikaa menee max puoli tuntia ja hyvää on....Nammm!

Minä laitoin 3 pakettia sekä kana- että vihannessuikaleita ja melkein koko paketin Polaria. Leikkasin tällä kertaa joukkoon myös sellerinvartta, jonka mausta pidän paljon. Mausteena suolaa ja reilusti currya. Paras mausteeni on kuitenkin kaverin Italiasta tuoma kuivattu sekoitus, jossa on yrttejä, valkosipulia ja chiliä. Se tekee keitosta sopivan tulisen.

Hyvää arkiruokaa, kannattaa kokeilla.
Tämmöistä tällä kertaa :) mukavaa keskiviikkoa <3

PS. huitaisin tänäänkin 18 km pyörälenkin!


Kommentit

  1. Valmismarinadistahan tulee ihan älyttömästi lisäaineita ja kaloreja :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän valmiiksi marinoituja tuotteita tosi harvoin. Mutta tähän ne mielestäni sopivat hyvin. Yritän myös laittaa keittoon mahdollisimman vähän paketissa olevaa marinadia, ainoastaan sen mitä suikaleissa on. Voihan tuossa tietysti käyttää myös marinoimattomia, se on selvä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!