Ihana punainen tupa


Sisilisko saa vielä toistaiseksi elellä rauhassa liiterin seinällä

Peltojen poikki mutkittelevan tien varrella Kreivilässä Itäisellä Uudellamaalla on 3 sukupolven ajan samassa suvussa ollut suloinen punainen tupa. Perunamaakin on varmasti jossain vaiheessa ollut, mutta viime vuosina tupa on ollut vain satunnaisessa kesäkäytössä ja on siksi päässyt vähän "metsittymään".  Suunnitelmat talon kunnostukseen on nyt kuitenkin tehty ja muutaman vuoden kuluttua siellä voi viettää vaikka joulua.  Joulun ja muiden talven juhlien ja viikonloppujen viettoa talossa helpottaa mm se, että kunnallistekniikka on jo sen nurkalla.

Lyhyt vierailu paikalla riitti kertomaan "tästä tulee ihana"! Voin myös kuvitella mitä aarteita liiteristä ja vintiltä vielä löytyykään. Emme olleet pukeutuneet raivaushommia varten, joten saatoimme vain kurkistella ovelta ja vintillä taisimme kaiken kukkuraksi häiritä lepakon päiväunia :)

Paljon työtä (ja rahaa) torpan kunnostus kyllä vaatii. Se on päässyt vähän notkahtamaan toisesta etukulmasta, joten sitä pitää suoristaa, vedet sisään ja ulos on vedettävä, sähköt uusittava ja vintti rakennettava kokonaan... Isäntä kuitenkin kertoi, että ensin on tarkoitus korjata alakerta, eli keittiö ja kammari ja joskus myöhemmin vintti.

Tämä kivan puulaatikon ja vanhan pullon löysin vintiltäNyt laatikko on pesty ja se on saanut uuden elämän maustemyllyjen ja öljypullojen kanssa keittiössämme

Kreivilästä jatkoimme matkaa Porvooseen, josta tuli myös otettua runsaasti kuvia ja kurkistettua "muutamaan" sisustusliikkeeseen. Kävimme myös lounaalla Sicapellessä, mutta niistä myöhemmin. Ciao!

Kommentit

 1. Ymmärsinkö mä oikein vaan olenko ihan nuija..........onko toi ihana punainen mökki (talo tai mikä nätti) teidän????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ikävä kyllä meidän, mutta sen verran läheisen tyypin, että pääsen varmaan riehumaan liiterissä ja vintillä :)

   Poista
 2. Huh, luulin jo hetken, että olette muuttamassa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!