Kuvakulmia keittiöstä

"Olematon eteinen" postauksessa totesin, että eteisemme on pieni. Nyt voin paljastaa, ettei keittiömmekään neliöillä rehvastele. Juuri siksi siitä on pyritty ottamaan kaikki irti ja hyödyntää joka sentti.

 Muuttaessamme asuntoon päätimme laittaa keittiön kokonaan uusiksi. Otin vanhasta keittiöstä mitat suurinpiirtein omien silmieni korkeudelta ja niiden mittojen perusteella saatiin aikaiseksi mielestämme erinomainen suunnitelma ja tehtiin tilaus. Kun vanha keittiö oli purettu, otettiin uudet mitat - nyt myös lattian rajasta ja huomattiin seinien olevan vinot! Ei paljon, mutta tässä tapauksessa muutama senttikin oli liikaa, koska jokainen oli jo "otettu käyttöön". Teimme siis uuden suunnitelman ja jouduimme luopumaan muutamista hyvistä ratkaisuista ja tekemää kompromisseja. 
Keittiössämme ei mm ole maustehyllyä, vaan mausteet ovat avohyllyllä viinilaatikossa, Elica-liesituuletin toimii myös valaisimena ja koska kaappeja ja laatikoita ei saatu tilaan mahtumaan kovin monta, hankittiin ruokailutilan viereen vitriini käyttöastioille. Muita astioita minulla ei oikeastaan olekaan; kaikki on käytössä niin arkena kuin juhlassakin.

Yksi ihan huippujutuista on, että keittiöstä menee ovi takapihalle aamuaurinkoon. Rakennutimme sinne terassin muutama vuosi sitten ja hankimme ison markiisin. Nyt terassilla voi istua aamukahvista iltapalaan ja vaikka sateella pitkälle syksyyn infrapunalämmittimen ansioista.
Meillä on vuoden sisällä alkamassa putkiremontti ja keittiö uudistuu samalla jonkun verran. Tällä hetkellä suunnitelmissa on laajentaa hieman varsinaista kokkaustilaa ja luopua kokonaan yläkaapeista. Myös puisen työtason haluaisin vaihtaa valkoiseen Corianiin. Onneksi mitään ei tarvitse vielä päättää, koska ihaninta, hauskinta ja halvinta tässä on juuri suunnittelu! :)

Ensi kerralla sitten se makuuhuone...

Kommentit