Salaiset aseet

Vuosikymmeniä inhosin silittämistä yli kaiken. Välttelin sitä kaikin mahdollisin tavoin ja silitin vain ja ainoastaan pakosta tai todella välttämättömissä tilanteissa. Inhon ja vastenmielisyyden syynä oli luultavasti se, että jouduin nuorena silittämään koko perheen pyykit ja silloin silitettiin kaikki - liinavaatteet, paidat ja puserot tietysti, mutta myös yöpuvut ja alushousut, ihan kaikki! Meillä asui 5 henkisen perheen lisäksi myös äitini vanhemmat, joten silitettävää riitti.

Muutama vuosi sitten oli pakko vaihtaa silitysrauta, kun vanha lirutti kaikki vedet pyykeille eikä sitä enää riittänyt höyryyn ollenkaan. Stokkalla sattui olemaan tarjouksessa Tefalin "höyrysilityskeskus", jonka ostin ja sen jälkeen olen alkanut lähes nauttia silittämisestä. Silitän nykyään lakanatkin! :)

Ensimmäisellä kokeilukerralla silitin ja silitin ja etsin kaapeista kaikki mahdollisesti silitystä tarvitsevat tekstiilit. Nyt tilanne on rauhoittunut ja kasaan taas silitettävää vaatehuoneen hyllylle ja odotan inspiraatiota. Se iski tänään ja sileää tuli jälleen. 

Tässä salaiset aseeni:


 

Silitysvesillä tykkään kostuttaa varsinkin lakanat ja pellavat, se helpottaa siliämistä ja antaa kivan tuoksun puhtaisiin pyykkeihin. Vasemmanpuoleisessa vedessä on voimakkaampi laventelin tuoksu kuin Laura Ashleyn silitysvedessä, minä käytän molempia sekaisin.

Tästä aloitin

ja näin kauniissa pinoissa ne olivat jonkun aja kuluttua:




Liinavaatteiden lisäksi kasassa oli muutamia paitoja ja paitapuseroita, jotka myös ovat nyt kauniin sileinä vaatepuilla. 
Nyt  Mr Bond omine salaisine aseineen taitaa odotella minua seuraansa... 

Kommentit

 1. mitäs minä aina olen sanonut - silitys on terapiaa.....etenkin kun samalla kuuntelee "puhelinlankoja" radiosta, olen vuosia tehnyt niin että perjantai ilta on pyhitetty silitykselle ja radiolle (miulla vaan ei oo noin hienoa konetta) pitää varmasti kirjottaa pukille? hauskaa tiistaita!
  tarja

  VastaaPoista
 2. No ehkä minullakin on vielä toivoa, vihasuhde silittämiseen jatkuu edelleen...mutta olisiko kyse vain välineestä. Epäilen kyllä suuresti, että näet minua silittämässä lakanoita..T: Minna J from Helsinki/Loviisa/Pyhtää

  VastaaPoista
 3. Näin minäkin Minna kuvittelin, etten ikimaailmassa silitä lakanoita. Mutta tämä upea höyrysilityskeskus avasi minulle aivan uuden, sileän maailman. Eli kyllä se taitaa olla välineestä kiinni :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!