Olematon eteinen

Meillä ei ole eteistä. Tai onhan se, mutta tosi pieni. Asuntoomme tullaan melkein kuin amerikkalaisiin koteihin; suoraan olohuoneeseen. Koska tilaa on vähän, on turha kuvitellakaan että sinne voisi järkevästi sijoittaa eteiskalustetta tai kaappia, johon kaikki takit, laukut, kengät yms saisi piiloon. Ei, ne ovat kaikki esillä ja näkyvillä. Tästä syystä eteisen "sisustaminen" on haasteellista.

Kahden aikuisen tarpeisiin eteinen on riittävä, mutta silti mm. kausivaatteet ja asusteet on siirrettävä säännöllisin väliajoin varastoon. Muutaman vieraan päällysvaatteet eivät vielä aiheuta kaaosta, mutta isoimmissa juhlissa (harvoinhan niitä on) vaatteet on viety rekkiin yläkerran työhuoneeseen. Näin näkymä olohuoneen sohvalta eteiseen ei häiritse kenenkään esteettistä silmää. 

Koska eteinen on niin selkeästi osa olohuonetta, halusimme myös kalustaa sen niin ettei se välttämättä näytä siltä mitä on, vaan toimii olohuoneen jatkeena.

Naulakon ostimme Skannosta, se on Mazen "Tree".  Kun vaatteita on vähän  kuten kuvassa, naulakko on parhaimmillaan. Aika harvoin tämmöistä tilannetta tosin on...

Eteisessä tarvitaan myös tuolia, jolla istua kenkiä jalkaan laittaessa. Siihen löysimme ruotsalaisesta nettikaupasta hyvän ratkaisun. Tuolin voi kääntää seinälle, kun siinä ei istuta, joten se ei vie tilaa ollenkaan. Näitä näyttää olevan nyt myös Scandinavian Designcenterin sivuilla myynnissä. Tuolin runko on metallia ja päälle voi ostaa nahkaisen irtopäällisen kuten meillä.  
Ja kenkäkaappihan on tietysti Ikean Trones. Se toimii verrattoman hyvin ja sopii mitoiltaan kuin nenä päähän tuohon tilaan. Olen ihastunut Aallon valaisimiin. Ne ovat kuten Trones (sallittakoon tämä vertaus) aikaa kestäviä ja tilaan kuin tilaan istuvia. Peilin päällä naulakkoa vastapäätä tämä A910 ei tee itsestään mitään numeroa.

Kommentit