Pitkäperjantai "Björkiksessä"

Ystävillämme on ihana kakkoskoti noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Olemme viettäneet siellä yhdessä monta hauskaa hetkeä ja viikonloppua. Nyt kokoonnuimme pitkästä aikaa "Björkikseen" viettämään yhteistä pitkäperjantaita. 

Talo on perinteinen rintamamiestalo, joka on huolella  ja harkiten muutama vuosi sitten lähes alkuperäiskunnosta remontoitu vapaa-ajan kodiksi. Sisääntulokerroksessa on tilava keittiö, ruokasali ja salonki. Yläkerta on yhtä suurta tilaa, jonka muuri jakaa olo- ja makuuhuoneiksi. Kellarissa on vielä nopeisiin saunomisiin sopiva pieni sähkösauna ja pihalla puulämmitteinen, joka lämmitetään kiireettä ja siitä nautitaan pitkään etenkin kesällä.  

Keittiö on on juuri sellainen, josta itsekin haaveilen ja jollaisen toivon joskus vielä saavani. Tilaa on useammankin kokin hääräilyyn ja kaikki tarpeellinen on kätevästi käden ulottuvilla. 

Lounaaksi isäntämme olivat itse valmistaneet mahdottoman maukkaita pelmeenejä ja jälkiruoaksi tarte tatinin. Nam!! Meillä oli mukana viimeistelyä vaille valmiina illalliseksi ranskalaista maalaiskanaa ja sen kanssa fetalla, pinjansiemenillä ja tuoreella rosmariinilla maustettua rigatipastaa. Niiden lisäksi tehtiin runsas vihreä salaatti, jonka päälle höylättiin rouheita parmesanlastuja. Jälkiruoaksi teimme valkosuklaa- sitruuna- juustokakun. Kakun teossa oli torstaina pieniä ongelmia, kun ensimmäiseen versioon tuli vahingossa heitettyä muutama desi suolaa sokerin sijaan... :) Onneksi toinen versio onnistui hyvin ja maistui makealle.
Ilta vietettiin paitsi syöden ja rupatellen, myös seurapelejä pelaten. Uusi Helsinki-peli oli tosi hauska ja vaikea; minäkin luulin tuntevani stadin niin hyvin, mutta paljon tuli uutta tietoa - eikä voittoa.

Muutamia tunnelmakuvia ruokasalista ja keittiöstä.


 

Pihasaunakin odottaa kesää!


Näyttää melko viihtyisältä, eikö vain? Huomenna vielä kuvia salista ja yläkerrasta... Nyt lankalauantai-illan viettoon!

Kommentit