Nopea bouillabaisse

Eilinen rehvastelu pyöräilemään lähdöstä ei jäänyt pelkäksi puheeksi. Poljettiin reippaasti (no, aika reippaasti ainakin) Sutelan Prismaan ja takaisin. Kilometrejä kertyi pitkälti yli 20. Ei huono suoritus vuoden ensimmäiseksi lenkiksi, joka tosin on takamuksissa tänään tuntunutkin :D:D

Lenkin jälkeen oli nälkä. Minun oli jo pitkään tehnyt mieli keittoa, kalakeittoa nimenomaan. Sitten keksin, että sen voisikin tehdä ns ransakalaisittain, bouillabaisse-tyyliin.

Lohifileen olin ostanut edellisenä päivänä, muut aineet löytyivät kaapeista.
                             
Aloitin freesaamalla öljyssä 6 valkosipulinkynttä, 4-5 kevätsipulia varsineen ja yhden kookkaan punaisen chilin, kaikki pilkottuina. Tässä vaiheessa kutsuin miehen paikalle ja jätin hänet jatkamaan freesausta. Itse pilkoin sillä  aikaa 5-6 sellerinvartta ja "jonkun verran" pieniä uusia pestyjä perunoita (kuorineen) ja paloittelin vajaan kilon painoisen lohifileen. Kaksi pussia isoja katkarapuja oli jo sulatettu ja valutettu ja simpukkapurkki avattu.
Seuraavaksi kattillaan lisättiin iso purkki tomaattimurskaa, vettä, pari vihanneskuutiota ja muutama desi rieslinkiä sekä potut ja selleripalat, joiden annettiin rauhassa kypsyä. Jossain välissä puristin sekaan yhden sitruunan mehun ja maustamisvastaavana toimiva mies heitteli mausteita  (suolaa, pippuria, seafoodmixiä jne).
Ihan lopuksi nopeasti kuumentaen katkaravut ja simpukat sekä ruohosipuli ja viimeiseksi reilusti tilliä
                              
                       
                     

Nopea kattaus "kasvariin", jonne soppakattilan lisäksi tuotiin smetanaa, tuoretta leipää ja sitä rieslinkiä.
Eipä se muuta tarvinnut...paitsi radion ja puhelinlangat. Ihana perjantai-ilta <3

Aurinkoista viikonloppua!
AnneKommentit

 1. Sopivasti ennen lähestyvää lounasaikaa tuota luettuani tulikin nälkä.😎

  Ekstrakiitos selkokielisestä ohjeesta! Usein ruokablogeissa törmää sinänsä yksinkertaistenkin ruokien kohdalla siihen, että kirjoittaja ei osaa esittää asiaansa yksinkertaisesti loogisessa järjestyksessä. Lisärasitteena on usein pikkutarkka mittamäärähifistely, – vaikka joissain ruoissa sellainen toki välttämätöntä – mutta tuossa hienosti ja yksinkertaisesti esitettynä oleelliset ainekset ja tekovaiheet. Varmaan jokainen ruokaa joskus tehnyt osaa arvioida keitossa muut ainekset tarpeen mukaan!🤓

  Kiitos!💐🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petri. Enpä olisi osannut tuota ohjetta kovin yksityiskohtaisesti kirjoittaakaan. Olen vaan tämmöinen yksinkertainen kotikokki :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!