Kukkajuttua

Minusta on ihanaa, kun kotona on tuoreita kukkia. Suomessa kukat ovat kuitenkin melko hintavia ja siksi pyrinkin ostamaan sellaisia, jotka kestävät "freeseinä" mahdollisimman pitkään. Kuten krysanteemeja ja neilikoita. Lähes aina tulen myös valinneeksi valkoisia kukkia. 

Sama pätee joulukukkiin; kernaasti valkoisia, kiitos. Punainen joulutähti unohtuu takuuvarmasti kastella enkä luultavasti muista antaa vettä punaiselle amarylliksellekkaan... :)

Joulukukista kaikkein mieluisin on jouluruusu! Se on vaan niin kaunis - ja valkoinen. "Löysin" kukan kymmenisen vuotta sitten muistaakseni jostain ruotsalaisesta sisustuslehdestä ja olen siitä lähtien hankkinut sellaisen jouluksi kotiin. Aluksi jouluruusun löytäminen ei ollut kauhean helppoa tai siitä joutui maksamaan tosi suolaisen hinnan. Onneksi tilanne on muuttunut ja nyt niitä saa lähes kaikista kukkakaupoista ihan sopuhintaan. 

Tämän vuoden ensimmäisen jouluruusuni ostin eilen. Ja mikä parasta, jouluruusun voi laittaa keväällä kukkapenkkiin, jossa se kukkii ensimmäisenä!
Tuossa muutaman vuoden takaiset nuppuset (kuva oli otettu 28.3.)


On hyasinttikin aika ihana. Ja se tuo joulun tuoksun kotiin!Tässä perheessä on tänään saunottu ja syöty kalaa, eli nautittu kahta  vahvaa 'unilääkettä'. Taidankin siis varmuudeksi mennä laittamaan Nuoren Morsen tallennukseen, nukkumatti tulee nimittäin lähes satavarmasti ennen sitä.

Ihanan raukeaa lauantai-iltaa!

Kommentit

  1. "kauneimmat ruusut sulle annan" laulaa aina meidän Jani miulle ja se kaunein on ehdottomasti tuo jouluruusu - eli heti kun kohdalle sattuu niin se varmasti lähtee mukaan! Mukavaa eka adventtia teille ja terveiset kaikille! Tarja

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!