Helsingin upein näkymä!


Vai mitä sanotte? Olisiko kiva, jos olohuoneesta aukeaisi tämmöinen näkymä? Kelpaisi varmasti lähes kaikille... minulle ainakin. 

Ystävät muuttivat muutama viikko sitten. Eilen illalla piipahdin uudessa asunnossa ensimmäistä kertaa. Vaikka saatoin etukäteistietojen perusteella odottaa jotain upeaa, astuessani asuntoon pääsi suustani spontaani WAU! Niin mielettömän upea asunto on. Ylimmän kerroksen kulmahuoneisto, valkoiset seinät joissa vanhan talon hienoja leikkauksia,  harmaanvalkoiset lautalattiat - ne kaikki tekevät asunnosta todella hienon. Mutta kaikista mielettömintä on ikkunoista avautuva näköala, sitä jäi vain katsomaan ja tuijottamaan. Se on henkeäsalpaavan kaunis ja ainutlaatuinen!

Illan pimetessä Suurkirkon torni valaistiin ja se hohti valkoisena mustaa taivasta vasten. Ikävä kyllä kännykällä otetut kuvat ovat niin rakeisia ja epäteräviä, etteivät ne tee oikeutta näkymälle. Otan ensi kerralla "oikean" kameran mukaan. Silloin voin ehkä jo ottaa kuvia itse asunnostakin...

Mutta oli ystävien muutosta meille muutakin iloa.  Saimme ostaa edullisesti heidän edelliseen asuntoon hankkimansa maton, kun se ei "istu" tämän uuden kodin lattialle. Ja minä olin jo suunnitellut vaihtavani olohuoneen mustavalkoisen ikea-maton johonkin ihan muuhun. 

Tämä uusi matto on siniharmaa, 100% villaa, julkisen tilan kokolattiamatosta leikattu,  alcantaralla kantattu ja neliskanttinen. Se on myös tosi pehmeä jalan alla. 


Mielestäni matto sopii meille hyvin. Se tuo huoneeseen vähän tummemman fiiliksen, mutta tekee siitä myös jotenkin kodikkaamman. Muutama uusi tyyny täytynee hankkia... Niihin voisi ottaa sävyjä sohvan päälle siirtämästäni ja vuosia sitten New Yorkin Guggenheim-museosta ostetusta julisteesta. Tosin tuota kuvaa nyt katsellessani mietin pitäisikö siihen hankkia isommat kehykset...?

Yläkerrassa matot vaihtoivat myös huoneita, miten, kerron toisen kerran. Nyt koisimaan - Öitä! 

Kommentit

 1. Moikka! Tunnenkos minäkin nämä ystävät? Olikos tämä se paikka, jos oli kerrassaan vastustusta alkutaipaleella... Mahtavat näkymät :) T.SS

  VastaaPoista
 2. Taidat tuntea :) Kyllä tuon asunnon ja näkymän takia pienet vastoinkäymiset kestää!

  VastaaPoista
 3. Moikka vielä! Kenen matto tuo on tai missä se on teetetty? Meillä pitäisi uusia eteisen iso matto... En tiedä, muistatko sitä.... T. SS

  VastaaPoista
 4. Eiköhän se ole Zazasta ostettu. Sveitsiläistä tuotantoa kuulemma. En muista teijän mattoa :)

  VastaaPoista
 5. Moikka!

  Ihmetellään tässä Tapanin kanssa, mitkä kaksi tornia on kuvassa oikealla puolella...? Autahan vähän :)

  VastaaPoista
 6. Joo, me löydettiin vastaus heti tän jälkeen, kun olin kysymyksen tänne kirjoittanut... :) Ja samaan päädyttiin...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!