Turistina Helsingissä

Ihmeellistä miten omassa kotikaupungissa voi olla ihan "turistina". Osasyy siihen tosin taitaa olla se, että käyn nykyään aivan liian harvoin keskustassa. Siis kävelemässä ja katselemassa. Metron vaihtoa ratikkaan, bussiin tai junaan, tai pikaista piipahdusta Stokkalla ei tässä tapauksessa lueta keskustassa käymiseksi. Tästä syystä olemmekin ottaneet kesäikseksi tavaksi viettää päivän turistina Helsingissä.


Eilen aloitimme Helsingin kaupungin museon Hulluna Helsinkiin ja Hulluna Signe Branderiin näyttelyistä. Kannatti käydä! HH-näyttely avaa Helsingin historiaa hyvin jäsennetyillä kuvilla, kartoilla ja videolla. Niistä ei tullut tietoähkyä, eli näyttelyssä oli "maallikolle" sopiva ja riittävä määrä tietoa yhdellä kertaa omaksuttavaksi. Sopiva myös sillä tavalla, että se herättää halun tietää lisää, joka ehkä on perimmäinen ajatuskin... Signe Branderiin olen ollut hulluna jo pitkään. Hänen ottamansa kuvat ovat vaan niin hyviä! Onneksi meillä on ollut Signe, joka on tallentanut kameran linssiin Helsinkiä, jota ei enää ole. Kiitos Signe <3


Pikainen välipala Sofiankadulla Street Gastrossa (hyvää!) ja sitten jatkettiin matkaa. Etsin Papagenaa, mutta sen paikalla olikin Destiny. Voi että, mitä kaikkea ihanaa! Päätin heti palata paremmalla ajalla uudelleen ja tänään Porvoossa kuulin, että Destiny on syksyllä muuttamassa Lönkan ja Fredan kulmaan. Sitten tietysti Artek, jossa on aina muutamia haaveissa olevia juttuja. Korkeavuorenkatua ensin ylös ja sitten alas ja siitä edelleen Tehtaankadulle ja Punavuorta kohti. Niin monia ikkunoita, joita piti tuijottaa ja liikkeitä, joihin oli pakko astua sisään. 

 

Päivän hankinnat tehtiin Chez Mariuksessa, Dayssä ja Nougat'ssa. Keittiöön, pihalle ja olohuoneeseen sopivia pieniä juttuja, joista Dayn Beach house tipuille olikin jo esillä. Pekan kengästä Fredalta ostin myös tosi hyvät Eccon sandaalit. 
Tämän olisin vielä halunnut, mutta se ei tainnut olla myynnissä :)Lopuksi istahdimme Eerikinkadun Merelle-ravintolan terassille ja nautimme Vitello tonnatoa ja Bouillabaissea, molemmat oikein maistuvia. Ja kuten kerroin, ei meistä mihinkään mummotunnelin terassille enää sen jälkeen ollut, vaan päätimme tulla kotiterassille rentoutumaan.

Myös tänään oli kiva ja mielenkiintoinen päivä Kreivilässä ja Porvoossa. Mutta siitä huomenna. Menee muuten ihan jaaritteluksi :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!