Tukholmaa ristiin rastiin...

Kotona taas ja kuten aina onnellisena siitä! 
Mutta kyllä oli kiva käyä Tukholmassakin. Enkä muuten ollenkaan turhaan kehunut sitä ihanaksi kesäkaupungiksi, se todella on sitä.


Ja niin suureltakin kaupunki tuntui. Sitä vähän miehen kanssa ihmettelimmekin, koska eihän se nyt niin kauhean paljon Helsinkiä suurempi ole.  Mutta näin vain oli, liikennettä, ihmisiä, kauppoja, ravintoloita - kaikkea tuntui olevan enemmän kuin meillä. Lisäksi siellä EI ollut kallista - ei - siellä oli edullisempaa kuin meillä. Joten puheet Tukholman kalleudesta on todettu vääriksi.

Kun vielä hotelli ja sen palvelu oli hyvää, ihmiset kaupoissa ja ravintoloissa ystävällisiä, ruoka hyvää, ilmat ihanat ja kaikki mitä nähtiin uutta ja mielenkiintoista, voi vain sanoa, että pikkuloma oli täydellisen onnistunut.

Kävelimme tosi paljon (taaskaan en ollut tosin pakannut mukaan siihen parhaiten sopivia kenkiä!). Ensimmäisenä päivänä kierreltiin Söderissä, jossa en ollut aikaisemmin käynyt. Se on perinteinen työväenluokan kaupunginosa, kuten Helsingin Kallio ja Sörnäinen, mutta kuten nekin, myös Söderin ovat valloittamassa trendikkäät nuoret ja varakkaat taiteilijat jne ja asuntojen hinnat nousevat kovaa vauhtia. Muutamalla kadulla aisti kuitenkin vielä saman menon ja meiningin kuin esimerkiksi Kallion Hesarilla ja tuli niin kotoinen olo :)

Toisena päivänä vaihdettiin tyyliä ja kierrettiin Djurgården. Siellä on useita museoita (mm Vasa-laiva, Nordiska museet ja Biologinen museo) ja huvittelukeskukset Skansen ja Gröna Lund. Saarella myös asuu omissa ihanissa taloissaan vajaa tuhat henkeä. Sain napattua muutamia kuvia taloista, mutta kauneimmat ja komeimmat oli aidattu niin hyvin, ettei kuvaaminen ikävä kyllä onnistunut. 


Hotellin sijainti oli loistava ja onneksi olin varannut huoneen näköalalla! Koska tulimme iltaisin melko ajoissa huoneeseen, saatoimme nauttia viinilasilliset ja katsella kaupungin valoja ja ihmisvirtoja pienellä parvekkeella. Turistiristeilyveneet lähtivät rannasta ja ne liikkuivat aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Myös Gröna Lundin valot näkyivät hyvin. Tällä kertaa aamiainenkin oli hyvä ja monipuolinen, toisin kuin Tallinnan Three Sistersissä...

Jotain pieniä ostoksia tehtiin myös, mutta kivoista kaupoista ja maukkaista aterioista tuonnempana.  Ihanaa perjantai-iltaa!

Kommentit

 1. Täytyy myöntää että kotimaani pääkaupunki on kaunis......harvoin vaan tulee siellä pyörittyä, menen jos on ihan pakko!
  Teille mukavaa tulevaa mökkilomaa!
  Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on Tarja! Kaikin tavoin ihana kaupunki. Täytyy vissiin ruveta vierailemaan useammin. Mekin käymme nykyään tosi harvoin Helsingin keskustassa, sitä on tullut niin laiskaksi ja mukavuutta rakastavaksi. Ensi viikolla on tarkoitus pitää perinteinen keskustapäivä, jolloin vietetään koko päivä turisteina stadissa. Aamulla mennään ja illalla terassien kautta kotiin. Sitten onkin valmis pakenemaan mökkilomalle! :) Terkkuja ja tulkaahan käymään täällä päin!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!