Lähes perinteeksi muodostunut gourmet klubi kokoontui jälleen eilen. Klubilla on mainio "sapluuna" Kuusi keski-ikäistä hyvän ruoan ystävää tarjoaa puitteet ja välineet ja kaksi nuorta, alalla toimivaa miestä suunnittelee yllätysmenun, sekä siihen sopivat juomat ja ennen kaikkea valmistaa aterian "aikuisten" seuratessa nälkäisinä sivusta.
Eilen meidät yllätettiin vappumaisella menuulla!
Alkuruoka:
Chorizo tippaleipä, juustokuminalla maustetut viinirypäleet, aioli ja yrttejä. Juomana tosi maukas ranskalainen rosé, jonka nimeä en muista.
Pääruokana oli haukea ja salaatti, jossa oli mm. Mallorcan uutta perunaa, valkoista parsaa, keltaisia tomaatteja, kevätsipulia ja mustia oliiveja. Perunat ja parsa paistettiin hellästi sitruunalla ja valkosipulilla maustetussa oliiviöljyssä, jossa oli myös ripaus currya...
Ja juomana iltalialainen kuiva valkkari Casal di Serra
Jälkiruoka oli varsinainen yllätys:
Paahdettua pullaa, jäädytettyä simaa, simassa marinoituja raparperin paloja, krokantteja ja kardemummakermaa...
ja sen kanssa portugalilaista muscatia..... mikä makunautinto!
Näistä upeista makuyhdistelmistä nauttiessamme päätimmekin, että tähän asti korkeintaan kerran vuodessa kokoontuneen klubin on syytä aktivoitua ja alkaa pitämään kokouksia useammin.
Ja mikä on kokoontuessa, kun henkilökuntana ovat omat pojat! :)
Loppuhuipennukseksi emäntämme oli vielä loihtinut aivan mahtavan mehukkaan ja maistuvan vadelmakakun.... Täydellistä!!
Vaikka keittiöön ei ollutkaan asiaa, en malttanut pysyä kokonaan poissa sieltä, joten sain napattua muutamia tallennuksia valmistusvaiheista:
Chorizotippaleivät valmistuvat |
Sitruunavalkosipuliöljy |
Parsan palat valmiina |
Hauki odottaa kevyttä leivitystä |
Siemenleipää ja lehtipersiljaa |
Pulla on paahdettu |
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!